2016英语六级听力新题型模拟 (第7套) 短文(2)

韩萱 2016-06-17 3844 阅读
分享

Questions 13 to 15 are based on the passage you have just heard.

13

A.Increasing salaries.

B.Surging energy production.

C.Booming housing market.

D.Rising interest rates.

14

A.Increasing interest rate.

B.Decreasing financial products.

C.Buying substantial securities.

D.Expanding financial business.

15

A.Fracking can influence the burning of fossil fuels.

B.The use of fracking will do harm to environment.

C.Fracking technology is a safe practice in industry.

D.The use of fracking is beneficial to people's health.

Passage Two

Many economists say U.S. growth will accelerate a bit soon, which will likely make it easier for other nations to sell their products in the world's biggest economy. (13) Surging energy production is cutting costs and spurring U.S. economic growth, but rising interest rates are acting as brakes on expansion. Some shops are busier, because the United States and other wealthy nations are shaking off the recession and making more economic contribution.

Key sectors of the U.S. economy, like housing, are strongly influenced by interest rates. Lower rates make it easier for families to borrow the money to buy homes and businesses to get the equipment they need to expand. (14) With that in mind, the U.S. central bank has been endeavoring to stimulate the economy by cutting interest rates. Part of that effort involves buying tens of billions of dollars of securities each month, a program that is being reduced or "tapered." If the stimulus continues for too long, it might spark inflation, which could hurt the economy.

A surge in U.S. energy production will help overcome the impact of rising interest rates. Oil industry experts say growing use of hydraulic fracturing or "fracking" has sharply increased U.S. production of oil and natural gas. The wider use of fracking is boosting U.S. oil production, cutting the cost of crude oil imports, and leaving people with more money to consume. (15) Critics say burning more fossil fuels may increase climate change and voice concerns about the impact of fracking on the environment and public health.

Industry spokesmen say the practice is safe, but opponents say some gas wells that use fracking technology have polluted nearby water wells, and they urge more scientific study.

13. According to the passage, what is stimulating the U.S. economy?

14. What are the measures taken by the U.S. central bank to boost the economy?

15. What do critics say about fracking?

参考答案:

【小题13】B

【小题14】C

【小题15】B

习题解析:

【小题13】短文中提到,上涨的能源生产在降低了成本的同时促进了经济的增长,但是上涨的利息率却起着反作用,故选 B。

【小题14】短文中提到,美国中央银行努力通过降低利率来刺激经济,其中包括每月购买数百亿美元的有价证券,故选 C。

【小题15】短文最后提到评论家们说燃烧化石燃料可能会加剧气候变化,同时有些评论家担心液压破裂法的使用会对环境和大众健康产生影响。要注意本题问的是 critic 的观点,而不是 industry spokesmen 的观点,故选 B。
Questions 13 to 15 are based on the passage you have just heard. 13 A.Increasing salaries. B.Surging energy production. C.Booming housing market. D.Rising interest rates. 14 A.Increasing interest rate. B.Decreasing financial products. C.Buying substantial securities. D.Expanding financial business. 15 A.Fracking can influence the burning of fossil fuels. B.The use of fracking will do harm to environment. C.Fracking technology is a safe practice in industry. D.The use of fracking is beneficial to people's health. Passage Two Many economists say U.S. growth will accelerate a bit soon, which will likely make it easier for other nations to sell their products in the world's biggest economy. (13) Surging energy production is cutting costs and spurring U.S. economic growth, but rising interest rates are acting as brakes on expansion. Some shops are busier, because the United States and other wealthy nations are shaking off the recession and making more economic contribution. Key sectors of the U.S. economy, like housing, are strongly influenced by interest rates. Lower rates make it easier for families to borrow the money to buy homes and businesses to get the equipment they need to expand. (14) With that in mind, the U.S. central bank has been endeavoring to stimulate the economy by cutting interest rates. Part of that effort involves buying tens of billions of dollars of securities each month, a program that is being reduced or "tapered." If the stimulus continues for too long, it might spark inflation, which could hurt the economy. A surge in U.S. energy production will help overcome the impact of rising interest rates. Oil industry experts say growing use of hydraulic fracturing or "fracking" has sharply increased U.S. production of oil and natural gas. The wider use of fracking is boosting U.S. oil production, cutting the cost of crude oil imports, and leaving people with more money to consume. (15) Critics say burning more fossil fuels may increase climate change and voice concerns about the impact of fracking on the environment and public health. Industry spokesmen say the practice is safe, but opponents say some gas wells that use fracking technology have polluted nearby water wells, and they urge more scientific study. 13. According to the passage, what is stimulating the U.S. economy? 14. What are the measures taken by the U.S. central bank to boost the economy? 15. What do critics say about fracking? 参考答案: 【小题13】B 【小题14】C 【小题15】B 习题解析: 【小题13】短文中提到,上涨的能源生产在降低了成本的同时促进了经济的增长,但是上涨的利息率却起着反作用,故选 B。 【小题14】短文中提到,美国中央银行努力通过降低利率来刺激经济,其中包括每月购买数百亿美元的有价证券,故选 C。 【小题15】短文最后提到评论家们说燃烧化石燃料可能会加剧气候变化,同时有些评论家担心液压破裂法的使用会对环境和大众健康产生影响。要注意本题问的是 critic 的观点,而不是 industry spokesmen 的观点,故选 B。
3g.bigear.cn 用手机随时随地学英语
分享