2016英语六级听力新题型模拟 (第5套) 长对话(2)

韩萱 2016-06-17 2290 阅读
分享

Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.

5

A.People do their work no matter if the boss is around or not.

B.One can relax by reading newspaper when the boss isn't there.

C.One can deal with his personal stuff as long as he is free.

D.People should work hard only in their offices in the daytime.

6

A.They are being paid for the work they did.

B.They will not interfere with others' work.

C.They have to struggle for "flextime".

D.They never sit idle doing nothing.

7

A.9:10 a.m. to 5:00 p.m.

B.10:00 a.m. to 5:00 p.m.

C.9:00 a.m. to 5:00 p.m.

D.9:30 a.m. to 5:00 p.m.

8

A.It refers to the working hours from nine to five.

B.It has already been known since ancient times.

C.It can decrease the traffic and commuting problems.

D.It may reduce the family time especially for women.

Conversation Two

W: First of all, when do people start work in American offices?

M: Right, well, (8) the official work day starts at 9:00 a.m. This really means 9 o'clock—not ten past or half past nine.

W: Would you say that people work very hard in offices in America?

M: Well, I don't know about employees in your country. (5) But some nations have a philosophy that you work when the "boss" is around. And any time he's not there, one can relax by reading the newspaper or doing whatever one likes in a personal way.

W: And things are different in the States, you're saying?

M: (6) Well, in America one is being paid for one's time. So employees are expected to find other work if their own desks are clear, or to help someone else with his or her work. But you never sit idle doing nothing.

W: What about lunch hours? Do you have to take them seriously?

M: Oh, yes, sure. An employee's lunch hour should be taken within the period allowed, unless you are officially discussing company business— say, on a business lunch. It's the same too with the end of the day. (7) I mean, work until the day officially ends at five o'clock, unless you are in an office where "flextime" is the accepted practice.

W: Oh, so you have the flextime system, do you? I wasn't sure about that.

M: Oh yes, sure.(8) Flexible working hours, that is, starting or ending work earlier or later I... I know it's still relatively new. However, there are more and more Americans on the system today. Well, for the same reason as in Europe—to keep traffic and commuting problems down. And as more women now work, it gives them more family time.

5. According to the man, what is the philosophy that some nations have?

6. What do we know about American employees from the conversation?

7. What may be the normal working-time in America according to the man?

8. What do we know about flextime?

参考答案:

【小题5】B

【小题6】D

【小题7】C

【小题8】C

习题解析:

【小题5】男士提到一些国家的哲学是:老板在旁边时才工作。老板不在,人们可以看报消遣或是做任何私事。选项 B 与原文相符,故选 B。

【小题6】关于美国员工的情况,对话中说到报酬是按照工作时长支付的,所以即使自己手头的事情处理完了,也要找活干,或者帮助同事处理工作,对话最后部分讨论弹性工作时间,但并没说弹性工作时间要员工自己争取。选项 D 与原文相符,故选 D。

【小题7】对话开头女士询问在美国工作是几点开始,男士回答是上午9点,下面在谈及午餐时间时又提到工作结束的时间在下午5点,故可推测美国的一般工作时间可能是上午 9点到下午 5点,答案为 C。

【小题8】对话中提到弹性上班制指的是上下班时间或早或晚,算是新鲜事物,新近出现。例如在欧洲,交通及通勤问题可以因此而减少。随着越来越多的女性开始工作,弹性上班制给了她们更多的家庭时间。选项 C 与原文相符,故选 C。
Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard. 5 A.People do their work no matter if the boss is around or not. B.One can relax by reading newspaper when the boss isn't there. C.One can deal with his personal stuff as long as he is free. D.People should work hard only in their offices in the daytime. 6 A.They are being paid for the work they did. B.They will not interfere with others' work. C.They have to struggle for "flextime". D.They never sit idle doing nothing. 7 A.9:10 a.m. to 5:00 p.m. B.10:00 a.m. to 5:00 p.m. C.9:00 a.m. to 5:00 p.m. D.9:30 a.m. to 5:00 p.m. 8 A.It refers to the working hours from nine to five. B.It has already been known since ancient times. C.It can decrease the traffic and commuting problems. D.It may reduce the family time especially for women. Conversation Two W: First of all, when do people start work in American offices? M: Right, well, (8) the official work day starts at 9:00 a.m. This really means 9 o'clock—not ten past or half past nine. W: Would you say that people work very hard in offices in America? M: Well, I don't know about employees in your country. (5) But some nations have a philosophy that you work when the "boss" is around. And any time he's not there, one can relax by reading the newspaper or doing whatever one likes in a personal way. W: And things are different in the States, you're saying? M: (6) Well, in America one is being paid for one's time. So employees are expected to find other work if their own desks are clear, or to help someone else with his or her work. But you never sit idle doing nothing. W: What about lunch hours? Do you have to take them seriously? M: Oh, yes, sure. An employee's lunch hour should be taken within the period allowed, unless you are officially discussing company business— say, on a business lunch. It's the same too with the end of the day. (7) I mean, work until the day officially ends at five o'clock, unless you are in an office where "flextime" is the accepted practice. W: Oh, so you have the flextime system, do you? I wasn't sure about that. M: Oh yes, sure.(8) Flexible working hours, that is, starting or ending work earlier or later I... I know it's still relatively new. However, there are more and more Americans on the system today. Well, for the same reason as in Europe—to keep traffic and commuting problems down. And as more women now work, it gives them more family time. 5. According to the man, what is the philosophy that some nations have? 6. What do we know about American employees from the conversation? 7. What may be the normal working-time in America according to the man? 8. What do we know about flextime? 参考答案: 【小题5】B 【小题6】D 【小题7】C 【小题8】C 习题解析: 【小题5】男士提到一些国家的哲学是:老板在旁边时才工作。老板不在,人们可以看报消遣或是做任何私事。选项 B 与原文相符,故选 B。 【小题6】关于美国员工的情况,对话中说到报酬是按照工作时长支付的,所以即使自己手头的事情处理完了,也要找活干,或者帮助同事处理工作,对话最后部分讨论弹性工作时间,但并没说弹性工作时间要员工自己争取。选项 D 与原文相符,故选 D。 【小题7】对话开头女士询问在美国工作是几点开始,男士回答是上午9点,下面在谈及午餐时间时又提到工作结束的时间在下午5点,故可推测美国的一般工作时间可能是上午 9点到下午 5点,答案为 C。 【小题8】对话中提到弹性上班制指的是上下班时间或早或晚,算是新鲜事物,新近出现。例如在欧洲,交通及通勤问题可以因此而减少。随着越来越多的女性开始工作,弹性上班制给了她们更多的家庭时间。选项 C 与原文相符,故选 C。
3g.bigear.cn 用手机随时随地学英语
分享