2016英语六级听力新题型模拟 (第4套) 短文(2)

韩萱 2016-06-17 2521 阅读
分享

Questions 13 to 15 are based on the passage you have just heard.

13

A.He had full confidence in his career at first.

B.He got his first permanent job with no difficulty.

C.His education couldn't meet the job requirements.

D.He had bad work performance as a trainee.

14

A.Improving the education.

B.The government funding.

C.Creating more jobs.

D.Economic growth.

15

A.Sit idly for the government's allowance.

B.Try their best to find a way out.

C.Emigrate to other countries.

D.Run their own business.

Passage Two

(13) When Alex Godson started his first unpaid internship in Brussels, Belgium, home of the EU's many political institutions, he believed a fulltime position was within his grasp. But it took him another three years of low-paid traineeships until he got his master's degree from Manchester University. He was then offered a permanent job at the European Movement International, a lobby group.

His experience is not unique, as nearly a quarter of all under-25s, more than 19 million people, in the EU are jobless, according to the latest statistics. In Spain and Greece, which have been hardest hit by the recession, youth unemployment now exceeds 50 percent. In Sweden, under-25s account for 38 percent of those in unemployment, and they are taking to the streets in protest.

With fears of a "lost generation" rising, EU leaders met to discuss the details of an action plan to tackle youth unemployment. They agreed to spend 6 billion euros on creating jobs and traineeships, The Guardian reported.

But economists have warned that throwing money at the problem will not necessarily accelerate its resolution. (14) Instead, they stress that the key is economic growth. "It's not possible to create jobs in a recessionary environment—you need growth to pick up," Carsten Brzeski, from the international banking company ING, told Reuters.

(15) Europe's young people, however, are not willing to wait for a miracle to happen; they are finding other ways of dealing with their grim circumstances. Some choose to delay employment by traveling or volunteering, some look abroad for better opportunities, while others stay put and seek to change their fate.

13. What can we learn about Alex Godson?

14. According to economists, what is the key solution to youth unemployment?

15. What will Europe's young people do to cope with unemployment?

参考答案:

【小题13】A

【小题14】D

【小题15】B

习题解析:

【小题13】短文开头部分提到,Alex Godson 的第一份工作是在布鲁塞尔做一名没有报酬的实习生,那时他相信全职工作唾手可得,但他又做了三年低薪实习工作,直到他获得硕士学位才找到一份全职工作。因此答案 A“最初他对自己的职业生涯充满信心”符合短文内容。

【小题14】短文中经济学家明确提出,在青年失业的问题上砸钱未必能加速问题的解决。反而,他们强调解决问题的关键是经济增长。因此选项 D 为答案。

【小题15】短文最后部分提到,面对失业问题,欧洲的青年们并没有坐以待毙,他们想方设法摆脱糟糕的处境。有人选择旅游或当志愿者推迟就业,有人放眼国外寻求更好的机会,还有人选择待在国内,找寻改变命运的机会。因此选项 B“他们竭尽所能寻求出路”符合短文内容。
Questions 13 to 15 are based on the passage you have just heard. 13 A.He had full confidence in his career at first. B.He got his first permanent job with no difficulty. C.His education couldn't meet the job requirements. D.He had bad work performance as a trainee. 14 A.Improving the education. B.The government funding. C.Creating more jobs. D.Economic growth. 15 A.Sit idly for the government's allowance. B.Try their best to find a way out. C.Emigrate to other countries. D.Run their own business. Passage Two (13) When Alex Godson started his first unpaid internship in Brussels, Belgium, home of the EU's many political institutions, he believed a fulltime position was within his grasp. But it took him another three years of low-paid traineeships until he got his master's degree from Manchester University. He was then offered a permanent job at the European Movement International, a lobby group. His experience is not unique, as nearly a quarter of all under-25s, more than 19 million people, in the EU are jobless, according to the latest statistics. In Spain and Greece, which have been hardest hit by the recession, youth unemployment now exceeds 50 percent. In Sweden, under-25s account for 38 percent of those in unemployment, and they are taking to the streets in protest. With fears of a "lost generation" rising, EU leaders met to discuss the details of an action plan to tackle youth unemployment. They agreed to spend 6 billion euros on creating jobs and traineeships, The Guardian reported. But economists have warned that throwing money at the problem will not necessarily accelerate its resolution. (14) Instead, they stress that the key is economic growth. "It's not possible to create jobs in a recessionary environment—you need growth to pick up," Carsten Brzeski, from the international banking company ING, told Reuters. (15) Europe's young people, however, are not willing to wait for a miracle to happen; they are finding other ways of dealing with their grim circumstances. Some choose to delay employment by traveling or volunteering, some look abroad for better opportunities, while others stay put and seek to change their fate. 13. What can we learn about Alex Godson? 14. According to economists, what is the key solution to youth unemployment? 15. What will Europe's young people do to cope with unemployment? 参考答案: 【小题13】A 【小题14】D 【小题15】B 习题解析: 【小题13】短文开头部分提到,Alex Godson 的第一份工作是在布鲁塞尔做一名没有报酬的实习生,那时他相信全职工作唾手可得,但他又做了三年低薪实习工作,直到他获得硕士学位才找到一份全职工作。因此答案 A“最初他对自己的职业生涯充满信心”符合短文内容。 【小题14】短文中经济学家明确提出,在青年失业的问题上砸钱未必能加速问题的解决。反而,他们强调解决问题的关键是经济增长。因此选项 D 为答案。 【小题15】短文最后部分提到,面对失业问题,欧洲的青年们并没有坐以待毙,他们想方设法摆脱糟糕的处境。有人选择旅游或当志愿者推迟就业,有人放眼国外寻求更好的机会,还有人选择待在国内,找寻改变命运的机会。因此选项 B“他们竭尽所能寻求出路”符合短文内容。
3g.bigear.cn 用手机随时随地学英语
分享