2016英语四级听力新题型模拟 (第5套) 短篇新闻(3)

韩萱 2016-06-15 3992 阅读
分享

Questions 5 to 7 will be based on the following news item.

5

A.All taxis began to use meters.

B.All taxis got air conditioning.

C.Advertisements were allowed on taxis.

D.Old taxis were replaced with new cabs.

6

A.A low interest loan scheme.

B.Environmentalists' protests.

C.Taxi passengers' complaints.

D.Permission for car advertising.

7

A.There are no more irregular practices.

B.All new cabs provide air-conditioning.

C.New cabs are all equipped with meters.

D.New legislation protects consumer rights.

News Item Three

Cairo is known for its overcrowded roads, irregular driving practices and shaky old vehicles, but also for its air pollution. (5) In recent months, though, environmental studies indicate there have been signs of improvement. That's due in part to the removal of many of the capital's old-fashioned black and white taxis. Most of these dated back to the 1960s and 70s and were in a poor state of repair.

After new legislation demanded their removal from the roads, (6) a low interest loan scheme was set up with three Egyptian banks so drivers could buy new cars. The government pays about $900 for old ones to be discarded and advertising on the new vehicles helps cover repayments.

The idea has proved popular with customers—they can now travel in air-conditioned comfort and (7) because the new cabs are metered, they don't have to argue over fares. Banks and car manufacturers are glad for the extra business in tough economic times. As for the taxi drivers, most are: delighted to be behind the wheel of new cars, although there have been a few complaints about switching from black and white to a plain white colour.

5.What change took place in Cairo recently?

6.What helped bring about the change?

7.Why do customers no longer argue with new cab drivers?

参考答案:

【小题5】D

【小题6】A

【小题7】C

习题解析:

【小题5】新闻开头提到,开罗不良的环境最近几个月得到改善,下文给出了原因, the removal of many of the capital's old-fashioned black and white taxis,即“首都许多老式的黑白色出租车已被取缔”,而后文中提到政府和银行支持购买新车,由此可知,新出租车取代旧出租车是开罗最近发生的变化,故本题选 D。

【小题6】新闻中提到,在新法规做出取缔这些旧出租车、禁止其上路的要求之后,三家埃及银行开通了低息贷款计划,以便司机能够购买新车,由此可知,政府实施的新法规直接导致了这种变化,而银行实行的低息贷款措施帮助司机得以购买新车,对这一变化起到了推动作用,故本题选 A。

【小题7】新闻中明确提到,因为新的出租车安装了计价器,乘客不必为票价而争论, 故本题选 C。
Questions 5 to 7 will be based on the following news item. 5 A.All taxis began to use meters. B.All taxis got air conditioning. C.Advertisements were allowed on taxis. D.Old taxis were replaced with new cabs. 6 A.A low interest loan scheme. B.Environmentalists' protests. C.Taxi passengers' complaints. D.Permission for car advertising. 7 A.There are no more irregular practices. B.All new cabs provide air-conditioning. C.New cabs are all equipped with meters. D.New legislation protects consumer rights. News Item Three Cairo is known for its overcrowded roads, irregular driving practices and shaky old vehicles, but also for its air pollution. (5) In recent months, though, environmental studies indicate there have been signs of improvement. That's due in part to the removal of many of the capital's old-fashioned black and white taxis. Most of these dated back to the 1960s and 70s and were in a poor state of repair. After new legislation demanded their removal from the roads, (6) a low interest loan scheme was set up with three Egyptian banks so drivers could buy new cars. The government pays about $900 for old ones to be discarded and advertising on the new vehicles helps cover repayments. The idea has proved popular with customers—they can now travel in air-conditioned comfort and (7) because the new cabs are metered, they don't have to argue over fares. Banks and car manufacturers are glad for the extra business in tough economic times. As for the taxi drivers, most are: delighted to be behind the wheel of new cars, although there have been a few complaints about switching from black and white to a plain white colour. 5.What change took place in Cairo recently? 6.What helped bring about the change? 7.Why do customers no longer argue with new cab drivers? 参考答案: 【小题5】D 【小题6】A 【小题7】C 习题解析: 【小题5】新闻开头提到,开罗不良的环境最近几个月得到改善,下文给出了原因, the removal of many of the capital's old-fashioned black and white taxis,即“首都许多老式的黑白色出租车已被取缔”,而后文中提到政府和银行支持购买新车,由此可知,新出租车取代旧出租车是开罗最近发生的变化,故本题选 D。 【小题6】新闻中提到,在新法规做出取缔这些旧出租车、禁止其上路的要求之后,三家埃及银行开通了低息贷款计划,以便司机能够购买新车,由此可知,政府实施的新法规直接导致了这种变化,而银行实行的低息贷款措施帮助司机得以购买新车,对这一变化起到了推动作用,故本题选 A。 【小题7】新闻中明确提到,因为新的出租车安装了计价器,乘客不必为票价而争论, 故本题选 C。
3g.bigear.cn 用手机随时随地学英语
分享