2016英语四级听力新题型模拟 (第3套) 短篇新闻(3)

韩萱 2016-06-15 6054 阅读
分享

Questions 5 to 7 will be based on the following news item.

5

A.Finding reliable partners.

B.Raising money.

C.Hiring employees.

D.Searching for resources.

6

A.9.1 million.

B.38 million.

C.16 million.

D.3 million.

7

A.Women are in need of more help to start a business.

B.Women-owned businesses are on the rise.

C.Women-owned businesses begin to make profit.

D.More businesses are owned by women than that by men.

ews Item Three

(7) Women entrepreneurs are getting more help and resources from governments, universities and corporations—including money.

The number of women-owned businesses in the U.S. increased 44 percent from 2001 to 2011,says the Center for Women's Business Research.

(5) Raising capital is a major problem for startups because they need money to grow. In the U.S., only 2 percent of women-run startups receive funding from venture capitalists, says a study by the National Foundation for Women Business Owners and Wells Fargo & Co.

(6) Yet women in the U.S. own 38 percent of U.S. businesses, or 9.1 million companies, says the study. Women-owned firms produce $3 trillion annually in the U.S. economy and create 16 percent of U.S. jobs.

More organizations are providing funding for women-owned startups. Springboard Enterprises in Washington, D.C. is one of these. The organization introduces women-owned startups to investors. Springboard began 15 years ago. It has helped about 600 companies that are fast growing and women-owned raise $7 billion globally.

5.What is the major problem for women-owned startups?

6.How many women-owned firms are there in the U.S.?

7.What does the news mainly talk about?

参考答案:

【小题5】B

【小题6】A

【小题7】B

习题解析:

【小题5】整个新闻讲述了美国女性创办的企业的概况,其中提到 Raising capital is a major problem for startups because they need money to grow,明确指出新成立的公司由于需要资金支持其发展,而后又提到在美国,只有 2%的女性经营的新公司获得风投资金,所以募集资金是女性创业最大的问题,故选 B。

【小题6】本题考查在美国,女性所拥有的公司的数量。新闻中提到 Yet women in the U.S. own 38 percent of U.S. businesses, or 9.1 million companies, says the study,指出女性掌管了 910 万家美国的公司,故选 A。该新闻中出现了很多数字,听音时要注意听清楚每个数字代表的意义。

【小题7】本题考查新闻的主旨。新闻开头提到女性企业家正在获得越来越多的政府、大学和企业的帮助和资源,随后展开了对美国的女性所拥有的企业的描述,包括女性创建的公司数量的提高,女性创建公司所创造的经济价值以及越来越多的女性创建的公司获得了资助,由此可知,新闻主要讲述的是女性创建的公司整体呈现上升势头,变得越来越好,故选 B。
Questions 5 to 7 will be based on the following news item. 5 A.Finding reliable partners. B.Raising money. C.Hiring employees. D.Searching for resources. 6 A.9.1 million. B.38 million. C.16 million. D.3 million. 7 A.Women are in need of more help to start a business. B.Women-owned businesses are on the rise. C.Women-owned businesses begin to make profit. D.More businesses are owned by women than that by men. ews Item Three (7) Women entrepreneurs are getting more help and resources from governments, universities and corporations—including money. The number of women-owned businesses in the U.S. increased 44 percent from 2001 to 2011,says the Center for Women's Business Research. (5) Raising capital is a major problem for startups because they need money to grow. In the U.S., only 2 percent of women-run startups receive funding from venture capitalists, says a study by the National Foundation for Women Business Owners and Wells Fargo & Co. (6) Yet women in the U.S. own 38 percent of U.S. businesses, or 9.1 million companies, says the study. Women-owned firms produce $3 trillion annually in the U.S. economy and create 16 percent of U.S. jobs. More organizations are providing funding for women-owned startups. Springboard Enterprises in Washington, D.C. is one of these. The organization introduces women-owned startups to investors. Springboard began 15 years ago. It has helped about 600 companies that are fast growing and women-owned raise $7 billion globally. 5.What is the major problem for women-owned startups? 6.How many women-owned firms are there in the U.S.? 7.What does the news mainly talk about? 参考答案: 【小题5】B 【小题6】A 【小题7】B 习题解析: 【小题5】整个新闻讲述了美国女性创办的企业的概况,其中提到 Raising capital is a major problem for startups because they need money to grow,明确指出新成立的公司由于需要资金支持其发展,而后又提到在美国,只有 2%的女性经营的新公司获得风投资金,所以募集资金是女性创业最大的问题,故选 B。 【小题6】本题考查在美国,女性所拥有的公司的数量。新闻中提到 Yet women in the U.S. own 38 percent of U.S. businesses, or 9.1 million companies, says the study,指出女性掌管了 910 万家美国的公司,故选 A。该新闻中出现了很多数字,听音时要注意听清楚每个数字代表的意义。 【小题7】本题考查新闻的主旨。新闻开头提到女性企业家正在获得越来越多的政府、大学和企业的帮助和资源,随后展开了对美国的女性所拥有的企业的描述,包括女性创建的公司数量的提高,女性创建公司所创造的经济价值以及越来越多的女性创建的公司获得了资助,由此可知,新闻主要讲述的是女性创建的公司整体呈现上升势头,变得越来越好,故选 B。
3g.bigear.cn 用手机随时随地学英语
分享