2016英语四级听力新题型模拟 (第3套) 短篇新闻(2)

韩萱 2016-06-15 3989 阅读
分享

Questions 3 and 4 will be based on the following news item.

3

A.It costs less money.

B.It can be found in lakes.

C.It is more efficient.

D.It is poisonous as well.

4

A.One.

B.Two.

C.Three.

D.Four.

News Item Two

Solar cells convert energy from the sun into electricity. (3) The researchers have replaced a toxic compound, used to make one type of solar cell, with a chemical that is much cheaper, completely safe and works just as well. The new compound is used to make tofu and is found in bath salts. It's also found in sea water, and so costs much less than the poisonous chemical currently used. Dr. Jon Major, who led the research at Liverpool University, believes that "this process could really make the difference into making it competitive with fossil fuels." More work will need to be done to see if the cost savings found in the lab can work on an industrial scale. But the cost of solar energy has been steadily falling. (4) And many involved in research in the field believe that it's just a matter of time before it becomes cheaper than coal, gas and oil, and one day replaces fossil fuels entirely.

3.What's the advantage of the new chemical according to the news?

4.How many fossil fuels have been mentioned in this news?

参考答案:

【小题3】A

【小题4】C

习题解析:

【小题3】本题询问新采用的化合物的优势。新闻开头提到 The researchers have replaced a toxic compound, used to make one type of solar cell, with a chemical that is much cheaper, completely safe and works just as well.指出科学家采用了一种新的化合物,这种化合物比之前采用的更低廉,同时它也是绝对安全的,所起的作用也是一样的,因而 A项表述符合新闻内容,故选 A。

【小题4】该题考查新闻中提及的化石燃料的数量。新闻末尾处提到...it's just a matter of time before it becomes cheaper than coal, gas and oil, and one day replaces fossil fuels entirely,很显然,提到了煤炭、天然气和石油三种化石燃料,故选 C。
Questions 3 and 4 will be based on the following news item. 3 A.It costs less money. B.It can be found in lakes. C.It is more efficient. D.It is poisonous as well. 4 A.One. B.Two. C.Three. D.Four. News Item Two Solar cells convert energy from the sun into electricity. (3) The researchers have replaced a toxic compound, used to make one type of solar cell, with a chemical that is much cheaper, completely safe and works just as well. The new compound is used to make tofu and is found in bath salts. It's also found in sea water, and so costs much less than the poisonous chemical currently used. Dr. Jon Major, who led the research at Liverpool University, believes that "this process could really make the difference into making it competitive with fossil fuels." More work will need to be done to see if the cost savings found in the lab can work on an industrial scale. But the cost of solar energy has been steadily falling. (4) And many involved in research in the field believe that it's just a matter of time before it becomes cheaper than coal, gas and oil, and one day replaces fossil fuels entirely. 3.What's the advantage of the new chemical according to the news? 4.How many fossil fuels have been mentioned in this news? 参考答案: 【小题3】A 【小题4】C 习题解析: 【小题3】本题询问新采用的化合物的优势。新闻开头提到 The researchers have replaced a toxic compound, used to make one type of solar cell, with a chemical that is much cheaper, completely safe and works just as well.指出科学家采用了一种新的化合物,这种化合物比之前采用的更低廉,同时它也是绝对安全的,所起的作用也是一样的,因而 A项表述符合新闻内容,故选 A。 【小题4】该题考查新闻中提及的化石燃料的数量。新闻末尾处提到...it's just a matter of time before it becomes cheaper than coal, gas and oil, and one day replaces fossil fuels entirely,很显然,提到了煤炭、天然气和石油三种化石燃料,故选 C。
3g.bigear.cn 用手机随时随地学英语
分享