2016英语四级听力新题型模拟 (第2套) 短篇新闻(3)

韩萱 2016-06-15 4900 阅读
分享

Questions 5 to 7 will be based on the following news item.

5.

A.On Monday.

B.On Tuesday.

C.On Wednesday.

D.On Saturday.

6.

A.At least 17.

B.At least 24.

C.At least 21.

D.At least 41.

7.

A.Many people took part in the search and rescue.

B.The cause of the explosions has been determined.

C.Rescue efforts were stopped on Thursday.

D.The explosions didn't destroy the building.

ews Item Three

(7) Hundreds of emergency workers carefully searched the site of a five-story apartment building in southern Ukraine Thursday after a series of explosions reduced it to rubble, authority said. (5) The explosions happened at Wednesday night in the Black Sea resort town of Yevpatoria. (6) According to Igor Krol, a spokesman for the Ukraine's Emergency Situations Ministry, at least 17 people dead and 24 others missing, 21 people have been rescued. (7) "We are now investigating all possible reasons for the explosions," Krol said. Volodymiyr Shandra, the Ukrainian Emergency Situations minister, told local media that oxygen canister being stored in the basement of the building could have triggered the blasts. Television footage showed the rescuers trying to free people buried underneath fallen debris, while others scrabbled through wires, construction rods and boulders.

5.When did the explosions happen?

6.How many people died in the explosions?

7.What can we know about the explosions?

参考答案:

【小题5】C

【小题6】A

【小题7】A

习题解析:

【小题5】本题考查爆炸发生的时间。新闻中提到 The explosions happened at Wednesday night in the Black Sea resort town of Yevpatoria.由此可知,爆炸发生的时间是星期三晚上,故选 C。

【小题6】本题考查爆炸造成的死亡人数。新闻中提到 According to Igor Krol, a spokesman for the Ukraine's Emergency Situations Ministry, at least 17 people dead and 24 others missing,21 people have been rescued.由此可知,有至少 17 人在爆炸中身亡,故选 A。

【小题7】新闻开头就提到 Hundreds of emergency workers carefully searched the site of a five-story apartment building in southern Ukraine Thursday after a series of explosions reduced it to rubble...,指出星期四数百人对爆炸后已经垮塌的大楼进行了仔细搜索,由此可知,大量的人员参与了搜救工作,故选项 A正确。另外,星期四是开始搜救的时间,大楼已经被炸毁,故排除选项 C和 D;新闻中提到 We are now investigating all possible reasons for the explosions,即导致爆炸的原因尚不清楚,排除选项 B。
Questions 5 to 7 will be based on the following news item. 5. A.On Monday. B.On Tuesday. C.On Wednesday. D.On Saturday. 6. A.At least 17. B.At least 24. C.At least 21. D.At least 41. 7. A.Many people took part in the search and rescue. B.The cause of the explosions has been determined. C.Rescue efforts were stopped on Thursday. D.The explosions didn't destroy the building. ews Item Three (7) Hundreds of emergency workers carefully searched the site of a five-story apartment building in southern Ukraine Thursday after a series of explosions reduced it to rubble, authority said. (5) The explosions happened at Wednesday night in the Black Sea resort town of Yevpatoria. (6) According to Igor Krol, a spokesman for the Ukraine's Emergency Situations Ministry, at least 17 people dead and 24 others missing, 21 people have been rescued. (7) "We are now investigating all possible reasons for the explosions," Krol said. Volodymiyr Shandra, the Ukrainian Emergency Situations minister, told local media that oxygen canister being stored in the basement of the building could have triggered the blasts. Television footage showed the rescuers trying to free people buried underneath fallen debris, while others scrabbled through wires, construction rods and boulders. 5.When did the explosions happen? 6.How many people died in the explosions? 7.What can we know about the explosions? 参考答案: 【小题5】C 【小题6】A 【小题7】A 习题解析: 【小题5】本题考查爆炸发生的时间。新闻中提到 The explosions happened at Wednesday night in the Black Sea resort town of Yevpatoria.由此可知,爆炸发生的时间是星期三晚上,故选 C。 【小题6】本题考查爆炸造成的死亡人数。新闻中提到 According to Igor Krol, a spokesman for the Ukraine's Emergency Situations Ministry, at least 17 people dead and 24 others missing,21 people have been rescued.由此可知,有至少 17 人在爆炸中身亡,故选 A。 【小题7】新闻开头就提到 Hundreds of emergency workers carefully searched the site of a five-story apartment building in southern Ukraine Thursday after a series of explosions reduced it to rubble...,指出星期四数百人对爆炸后已经垮塌的大楼进行了仔细搜索,由此可知,大量的人员参与了搜救工作,故选项 A正确。另外,星期四是开始搜救的时间,大楼已经被炸毁,故排除选项 C和 D;新闻中提到 We are now investigating all possible reasons for the explosions,即导致爆炸的原因尚不清楚,排除选项 B。
3g.bigear.cn 用手机随时随地学英语
分享