大学英语六级(CET6)历年听力t_cet6_199506

little ear 2006-05-09 5956 阅读
分享

1. A) Enjoyable. B) Inspiring. C) Moving. D) Dull.
2. A) It will take about one month to repair the watch.
B) The woman should have saved more money.
C) It is a good idea to keep the old watch.
D) The watch is no longer worth repairing.
3. A) Arguing. B) Protesting. C) complaning. D) Bargaining.
4. A) Families with cars B) American's heavy dependence on cars.
C) Roads and highways. D) Traffic problems in America.
5. A) The apples and pears might not be so good.
B) The apples are not as good as the pears.
C) The apples and pears are very good.
D) The apples and pears are as good as they look.
6. A) Her teaching assistant would grade the exam papers.
B) She would collect the exam papers herself.
C) She would mark the exam papers herself.
D) She would not give her students an exam.
7. A) She could help him with the problems. B) He should go out for a while.
C) She could go out together with him. D) He should do the problems himself.
8. A) Customer and salesman. B) Colleagues,
C) Employee and boss D) Classmates.
9. A) The first house they saw is too expensive.
B) They may save some money for the time being.
C) She is happy with the price set by the seller.
D) Less money will be spent in maintaining the house.
10. A) N was probably Mr. Brown' s phone number that the woman wrote down.
B) It was just an hour ago that the man met Mr. Brown.
C) The woman forgot to write down the phone number.
D) The woman needed a sheet of paper to put down the number.
Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of passage , you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once . After you hear question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D) . Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre .



Passage One
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.



11. A) Because they were driven by steam power.
B) Because they did the work that animals used to do.
C) Because they pulled cars full of coal.
D) Because they were made of iron.
12. A) He wanted the railroad to the successful.
B) He wanted to have a more powerful steam engine.
C) He wanted to own the land near the railroad.
D) He wanted to build his own railroads.
13. A) Because the train could not run as fast as the horse.
B) Because the engine failed to build up steam.
C) Because the engine broke down and the train stopped.
D) Because the engine broke into several parts.



Passage Two
Question 14 to 16 are based on the passage you have just heard.
14. A) Love B) conflict. C) Violence. D) Mystery.
15. A) The main character remains the same. B) The main character dies in the end.
C) The main character gains his ends. D) The main character undergoes a change.
16. A) We can learn how bad persons can improve themselves.
B) We can learn how to deal with people.
C) We can understand life a little better.
D) We can find better ways to cope with conflicts.



Passage Three
Question 17 to 20 are be on the passage you have just heard
17. A) Because both have a limited supply of air, water, and other resources.
B) Because the Earth moves around the sun as fast as a spaceship.
C) Because we can travel to outer space.
D) Because the Earth never stops moving.
18. A) About 80 miles per second. B) About 70 miles per second.
C) About 18 miles p0er second. D) About 17 miles per second.
19 . A) Because the Earth is heavily polluted.
B) Because nature cannot recycle its resources.
C) Because there are more and more people living on the Earth.
D) Because no more new resources can be added.
20 . A) Nature has changed our environment over the years.
B) We must avoid wasting resources and polluting our environment.
C) Our resources are nearly used up.
D) Trips to other planets will help eliminate pollution.


参考答案

Part I

1.D 2.D 3.C 4.B 5.A
6.C 7.A 8.B 9.D 10.A
11.B 12.A 13.C 14.B 15.D
16.C 17.A 18.C 19.D 20.B


Section A

1.
M: I have never seen such an interesting show. I hope you enjoyed it as much as I did.
W: I must admit that I felt sleepy during the two hours.
Q: How did the woman feel about the show?
2.
W: I can't figure out what's wrong with my watch. It was just a month ago that I had it repaired.
M: Don't waste your time and money any more. It's a very old watch and it is quite worn out.
Q: What does the man mean?
3.
M: Oh, what a morning! You know I had so much work to do and the phone just kept ringing. Three sales people called me this morning.
W: I know how it is. I get a lot of calls, too, even on weekends.
Q: What are the two speakers doing?
4.
W: You Americans are funny. It seems as if you were married to your cars.
M: Yeah, I guess that's true. The country is becoming one big highway. I was reading that there are about 4 million miles of roads and highways in this country now.
Q: What are they talking about?
5.
W: I intend to buy some fruit for the children. These apples and pears seem to be in season. I'll get 2 dozen of each.
M: I hope they are as good as they look.
Q: What does the man mean?
6.
M: Excuse me, but I didn't hear clearly what you said. Did you say that your teaching assistant would mark the exam papers?
W: No. I said he would collect the papers. I'll grade them myself.
Q: What did the woman say about the exam?
7.
M: I'm getting absolutely nowhere with these Physics problems.
W: How about my going through them with you?
Q: What does the woman mean?
8.
W: Hi, Jack, I just came back yesterday. Anything new while I was away?
M: Congratulations, Susan! It's said you will be promoted to manager and become my immediate boss.
Q: What's most probably the relationship between the two speakers at the moment?
9.
M: Of the two houses we have seen, which one do you think fits our needs better, the first one or the second one?
W: The second one. It seems very expensive. But in the long run, it will save us the money on the maintenance.
Q: What does the woman say about the reason for her choice?
10.
W: What a memory I have! I did write down the number on a sheet of paper when I answered the phone this morning. But now the paper has disappeared without any trace.
M: Don't worry. I'll be seeing Mr. Brown in an hour.
Q: What do we learn from this conversation?

Section B

Passage One
In the early days of railroads horses pulled the trains. The trains had no engines and no power of their own. Richard Traversic of England invented a steam powered engine in 1840. Soon people were building railroads and steam engines all over the world. Because the steam engine did the work that animals used to do, people called them "Iron Horses". Peter Copper was a rich American businessman. He owned a lot of land near the Bottomhal and Ohio railroad. He wanted the railroad to be successful. He built his own steam engine to drive along the railroad. Most people traveled in coaches drawn by houses. A coach line challenged Peter Copper to a race.
The day of the race came. At first, the horse was winning the race. Peter Copper's engine needed time to build up steam. He worked hard to make the train go faster. Soon, he was catching up with the horse. He was going to win the race. Suddenly, one of the parts of the engine broke. The train stopped. The horse rushed ahead. Peter Copper lost the race. Of course, that is not the end of the story. By 1870, railroads extended all across the United States. The Iron Horse had become an important part of American life.

Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
11. Why did people call steam engines Iron Horses?
12. Why did Peter Copper build his own steam engine?
13. Why did Peter copper lose the race?

Passage Two
Hollywood produces many different kinds of films, including mysteries, musicals, love stories and horror films. Different these films may be. They generally have one thing in common-conflict. The main character wants something very badly and will do anything to get it. The opponent tries to stop the main character from achieving his goal. This opposition creates conflict and conflict is the heart of drama. To give an example. Let's say the main character is a young man of humble origin, who wants to marry the beautiful daughter of a rich banker. The father thinks the young man is unworthy of his daughter and he does not allow her to see him. The young man, who is very much in love, refuses to give up without a fight. The conflict between the young man, who is very much in love, refuses to give up without a fight. The conflict between the young man and the girl's father is what makes the story interesting. It forces the main characters to take action and through their action we see them as they really are. In the good story, the main character changes. He is not the same at the end of the story as he was at the beginning. He learns something from his experiences. That makes a different, perhaps a better person. And we learn something from watching him. Good movies not only entertain us, they also help us understand a little more about life.

Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.
14. What is common to all the films produced in Hollywood?
15. What usually happens to the main character in a good story?
16. What can we learn from good movies?

Passage Three
In a way, all of us are on a spaceship -the planet Earth. We move around the sun at 18 miles per second and never stop. On our spaceship, we have 5 billion people and limited supply of air, water and land. These supplies have to be used carefully because we can't buy new air, water or land from anywhere else. Environment on our planet is a closed system. Nothing new is ever added. Nature recycles its resources. Water, for example, evaporates and rises as visible drops to form clouds. The same water returns to the earth as rain or snow. The rain that falls today is actually the same water that fell on the land 70 million years ago. Today, the earth is in trouble. Factories pour dirty water into our rivers, many fish die and water becomes unhealthy for people to drink. Cars and factories put poisons into the air and cause plants, animals and people to get sick. People throw bottles and paper out of their car windows and roadside becomes covered with all sorts of wastes. Over the years people have changed environment and we have pollution. To continue to survive, we must learn how to use the earth resources wisely. We have to change our habits and stop dropping such enormous amounts of industrial waste into the water and air. We must cooperate with nature and learn better ways to use, not abuse our environment.

Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.
17. Why does the speaker compare the earth to a spaceship?
18. How fast does the planet Earth travel around the sun?
19. Why does the speaker advise us to use the earth resources wisely?
20. What message is the speaker trying to convey?

参考答案

Part I

1.D 2.D 3.C 4.B 5.A
6.C 7.A 8.B 9.D 10.A
11.B 12.A 13.C 14.B 15.D
16.C 17.A 18.C 19.D 20.B
1. A) Enjoyable. B) Inspiring. C) Moving. D) Dull. 2. A) It will take about one month to repair the watch. B) The woman should have saved more money. C) It is a good idea to keep the old watch. D) The watch is no longer worth repairing. 3. A) Arguing. B) Protesting. C) complaning. D) Bargaining. 4. A) Families with cars B) American's heavy dependence on cars. C) Roads and highways. D) Traffic problems in America. 5. A) The apples and pears might not be so good. B) The apples are not as good as the pears. C) The apples and pears are very good. D) The apples and pears are as good as they look. 6. A) Her teaching assistant would grade the exam papers. B) She would collect the exam papers herself. C) She would mark the exam papers herself. D) She would not give her students an exam. 7. A) She could help him with the problems. B) He should go out for a while. C) She could go out together with him. D) He should do the problems himself. 8. A) Customer and salesman. B) Colleagues, C) Employee and boss D) Classmates. 9. A) The first house they saw is too expensive. B) They may save some money for the time being. C) She is happy with the price set by the seller. D) Less money will be spent in maintaining the house. 10. A) N was probably Mr. Brown' s phone number that the woman wrote down. B) It was just an hour ago that the man met Mr. Brown. C) The woman forgot to write down the phone number. D) The woman needed a sheet of paper to put down the number. Section B Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of passage , you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once . After you hear question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D) . Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre . Passage One Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard. 11. A) Because they were driven by steam power. B) Because they did the work that animals used to do. C) Because they pulled cars full of coal. D) Because they were made of iron. 12. A) He wanted the railroad to the successful. B) He wanted to have a more powerful steam engine. C) He wanted to own the land near the railroad. D) He wanted to build his own railroads. 13. A) Because the train could not run as fast as the horse. B) Because the engine failed to build up steam. C) Because the engine broke down and the train stopped. D) Because the engine broke into several parts. Passage Two Question 14 to 16 are based on the passage you have just heard. 14. A) Love B) conflict. C) Violence. D) Mystery. 15. A) The main character remains the same. B) The main character dies in the end. C) The main character gains his ends. D) The main character undergoes a change. 16. A) We can learn how bad persons can improve themselves. B) We can learn how to deal with people. C) We can understand life a little better. D) We can find better ways to cope with conflicts. Passage Three Question 17 to 20 are be on the passage you have just heard 17. A) Because both have a limited supply of air, water, and other resources. B) Because the Earth moves around the sun as fast as a spaceship. C) Because we can travel to outer space. D) Because the Earth never stops moving. 18. A) About 80 miles per second. B) About 70 miles per second. C) About 18 miles p0er second. D) About 17 miles per second. 19 . A) Because the Earth is heavily polluted. B) Because nature cannot recycle its resources. C) Because there are more and more people living on the Earth. D) Because no more new resources can be added. 20 . A) Nature has changed our environment over the years. B) We must avoid wasting resources and polluting our environment. C) Our resources are nearly used up. D) Trips to other planets will help eliminate pollution. 参考答案 Part I 1.D 2.D 3.C 4.B 5.A 6.C 7.A 8.B 9.D 10.A 11.B 12.A 13.C 14.B 15.D 16.C 17.A 18.C 19.D 20.B Section A 1. M: I have never seen such an interesting show. I hope you enjoyed it as much as I did. W: I must admit that I felt sleepy during the two hours. Q: How did the woman feel about the show? 2. W: I can't figure out what's wrong with my watch. It was just a month ago that I had it repaired. M: Don't waste your time and money any more. It's a very old watch and it is quite worn out. Q: What does the man mean? 3. M: Oh, what a morning! You know I had so much work to do and the phone just kept ringing. Three sales people called me this morning. W: I know how it is. I get a lot of calls, too, even on weekends. Q: What are the two speakers doing? 4. W: You Americans are funny. It seems as if you were married to your cars. M: Yeah, I guess that's true. The country is becoming one big highway. I was reading that there are about 4 million miles of roads and highways in this country now. Q: What are they talking about? 5. W: I intend to buy some fruit for the children. These apples and pears seem to be in season. I'll get 2 dozen of each. M: I hope they are as good as they look. Q: What does the man mean? 6. M: Excuse me, but I didn't hear clearly what you said. Did you say that your teaching assistant would mark the exam papers? W: No. I said he would collect the papers. I'll grade them myself. Q: What did the woman say about the exam? 7. M: I'm getting absolutely nowhere with these Physics problems. W: How about my going through them with you? Q: What does the woman mean? 8. W: Hi, Jack, I just came back yesterday. Anything new while I was away? M: Congratulations, Susan! It's said you will be promoted to manager and become my immediate boss. Q: What's most probably the relationship between the two speakers at the moment? 9. M: Of the two houses we have seen, which one do you think fits our needs better, the first one or the second one? W: The second one. It seems very expensive. But in the long run, it will save us the money on the maintenance. Q: What does the woman say about the reason for her choice? 10. W: What a memory I have! I did write down the number on a sheet of paper when I answered the phone this morning. But now the paper has disappeared without any trace. M: Don't worry. I'll be seeing Mr. Brown in an hour. Q: What do we learn from this conversation? Section B Passage One In the early days of railroads horses pulled the trains. The trains had no engines and no power of their own. Richard Traversic of England invented a steam powered engine in 1840. Soon people were building railroads and steam engines all over the world. Because the steam engine did the work that animals used to do, people called them "Iron Horses". Peter Copper was a rich American businessman. He owned a lot of land near the Bottomhal and Ohio railroad. He wanted the railroad to be successful. He built his own steam engine to drive along the railroad. Most people traveled in coaches drawn by houses. A coach line challenged Peter Copper to a race. The day of the race came. At first, the horse was winning the race. Peter Copper's engine needed time to build up steam. He worked hard to make the train go faster. Soon, he was catching up with the horse. He was going to win the race. Suddenly, one of the parts of the engine broke. The train stopped. The horse rushed ahead. Peter Copper lost the race. Of course, that is not the end of the story. By 1870, railroads extended all across the United States. The Iron Horse had become an important part of American life. Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard. 11. Why did people call steam engines Iron Horses? 12. Why did Peter Copper build his own steam engine? 13. Why did Peter copper lose the race? Passage Two Hollywood produces many different kinds of films, including mysteries, musicals, love stories and horror films. Different these films may be. They generally have one thing in common-conflict. The main character wants something very badly and will do anything to get it. The opponent tries to stop the main character from achieving his goal. This opposition creates conflict and conflict is the heart of drama. To give an example. Let's say the main character is a young man of humble origin, who wants to marry the beautiful daughter of a rich banker. The father thinks the young man is unworthy of his daughter and he does not allow her to see him. The young man, who is very much in love, refuses to give up without a fight. The conflict between the young man, who is very much in love, refuses to give up without a fight. The conflict between the young man and the girl's father is what makes the story interesting. It forces the main characters to take action and through their action we see them as they really are. In the good story, the main character changes. He is not the same at the end of the story as he was at the beginning. He learns something from his experiences. That makes a different, perhaps a better person. And we learn something from watching him. Good movies not only entertain us, they also help us understand a little more about life. Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard. 14. What is common to all the films produced in Hollywood? 15. What usually happens to the main character in a good story? 16. What can we learn from good movies? Passage Three In a way, all of us are on a spaceship -the planet Earth. We move around the sun at 18 miles per second and never stop. On our spaceship, we have 5 billion people and limited supply of air, water and land. These supplies have to be used carefully because we can't buy new air, water or land from anywhere else. Environment on our planet is a closed system. Nothing new is ever added. Nature recycles its resources. Water, for example, evaporates and rises as visible drops to form clouds. The same water returns to the earth as rain or snow. The rain that falls today is actually the same water that fell on the land 70 million years ago. Today, the earth is in trouble. Factories pour dirty water into our rivers, many fish die and water becomes unhealthy for people to drink. Cars and factories put poisons into the air and cause plants, animals and people to get sick. People throw bottles and paper out of their car windows and roadside becomes covered with all sorts of wastes. Over the years people have changed environment and we have pollution. To continue to survive, we must learn how to use the earth resources wisely. We have to change our habits and stop dropping such enormous amounts of industrial waste into the water and air. We must cooperate with nature and learn better ways to use, not abuse our environment. Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard. 17. Why does the speaker compare the earth to a spaceship? 18. How fast does the planet Earth travel around the sun? 19. Why does the speaker advise us to use the earth resources wisely? 20. What message is the speaker trying to convey? 参考答案 Part I 1.D 2.D 3.C 4.B 5.A 6.C 7.A 8.B 9.D 10.A 11.B 12.A 13.C 14.B 15.D 16.C 17.A 18.C 19.D 20.B
3g.bigear.cn 用手机随时随地学英语
分享