2014年12月英语六级仔细阅读练习题(5)

appleyang 2014-09-056287阅读
分享

  Passage One

  Questions 56 to 60 are based on the following passage.

  Terry Wolfisch Cole may seem like an ordinary 40-year-old mom, but her neighbors know the truth: She's one of the "Pod People." At the supermarket she wanders the aisles in a self-contained bubble, thanks to her iPod digital music player. Through those little white ear buds, Wolfisch Cole listens to a playlist mixed by her favorite disc presenter-herself.

  At home, when the kids are tucked away, Wolfisch Cole often escapes to another solo media pod- but in this one, she's transmitting instead of just receiving. On her computer web log, or "blog", she types an online journal chronicling daily news of her life, then shares it all with the Web.

  Wolfisch Cole-who also gets her daily news customized off the Internet and whose digital video recorder (DVR)scans through the television wasteland to find and record shows that suit her tastes-is part of a new breed of people who are filtering, shaping and even creating media for themselves. They are increasingly turning their backs on the established system of mass media that has provided news and entertainment for the past half-century. They've joined the exploding "iMedia" revolution, putting the power of media in the hands of ordinary people.

  The tools of the movement consist of a bubbling stew of new technologies that include iPods, blogs, podcasts, DVRs, customized online newspapers, and satellite radio.

  Devotees of iMedia run the gamut (范围)from the 89-year-old New York grandmother, known as Bubby, who has taken up blogging to share her worldly advice, to 11-year-old Dylan Verdi of Texas, who has started broadcasting her own homemade TV show or "vlog', for video web log. In between are countless iMedia enthusiasts like Rogier van Bakel, 44, of Maine, who blogs at night, reads a Web- customized news page in the morning, travels with his fully loaded iPod and comes home to watch whatever the DVR has chosen for him.

  If the old media model was broadcasting, this new phenomenon might" be called ego-casting, says Christine Rosen, a fellow with the Ethics and Public Policy Center. The term fits, she says, because the trend is all about me-me-media -" the idea is to get exactly what you want, when and where you want it."

  Rosen and others trace the beginnings of the iMedia revolution to the invention of the TV remote, which marked the first subtle shift of media control away from broadcasters and into the hands of the average couch potato. It enabled viewers to vote with their thumbs-making it easier to abandon dull programs and avoid commercials. With the proliferation (激增)of cable TV channels in the late 1980s followed by the mid-1990s arrival of the Internet, controlling media input wasn't just a luxury. "Control has become a necessity," says Bill Rose, "Without it, there's no way to sort through all the options that are becoming available."

  56. Who is Terry Wolfisch Cole probably according to the passage?

  A.A middle-aged housewife.

  B.A saleswoman in the supermarket.

  C.A disc presenter.

  D.An online news writer.

  57. Which of the following is the characteristic of the new breed of people according to the passage ?

  A.They provide news and entertainment for the public.

  B.They have started the iMedia revolution.

  C.They have helped ordinary people control media.

  D.They choose what to listen to or watch by themselves.

  58. What can be learned about the devotees of iMedia from the passage?

  A.They are either very old or very young.

  B.They consist of people of all ages.

  C.They are located in New York, Texas and Maine.

  D.They share the same interests.

  59. According to the passage, Christine Rosen calls the iMedia revolution ego-casting because _________

  A.people show themselves in the media

  B.people get their needs for media met

  C.people can watch whatever they like

  D.it is the invention of an individual

  60. Why was the invention of the TV remote important according to the passage?

  A.Because it enabled ordinary people to control media to some extent.

  B.Because it made more cable TV channels available to people.

  C.Because it led to the invention of Internet in the 1990s.

  D.Because it made life easier for couch potatoes.

  56.A

  据第一段的内容可知此段最后一句中提到的disc presenter只是一个比喻,而并不是她的真实身份,故排除 C);第二段最后一句确实提到她会把自己日常生活中发生的事情放到网上与大家分享,但是真正的新闻作家 不可能只写自己的日常生活,由此可以排除D)。

  57.D)。定位:根据题干中的the new breed of people定位到文章第三段第一句:Wolfisch Cole…is part of a new breed of people who are filterin9,shaping and even creating media for themselves.

  详解:事实细节题。本题考查对段落的理解。第三段第一句指出:沃尔费什.科尔是一个新的人群中的一员。这个人群为自己过滤、修改甚至创作媒体。D)“他们自己选择听什么或者看什么”与此相符、故为答案。

  58.B)。定位:根据题干中的devotees of iMedia定位到文章第五段:Devotees of iMedia run the gamut(范围)…

  详解:推理判断题。本题考查对段落的正确理解。第五段分别选择了老、中、青三个年龄阶段的典型人物来说明iMedia的拥护者包括了从老到少各个年龄阶段的人,故答案为B)。A)中的“不是很老就是很小”没能包括第五段第二句中提到的罗吉尔·梵·巴克尔之类的中年人,因此排除;C)中的“纽约、田纳西和缅恩州”是文中提到的各个年龄段的代表人物所处的位置,而这三个人并不是iMedia的所有拥护者,可以排除 C);D)“他们有着相同的兴趣”在文中没有提及,排除。

  59.B)。定位:根据题干中的Christine Rosen和ego-casin9定位到文章第六段第二句:The term fits,she says, becallse the trend is all about me.me.media—“the idea is to get exactly what you want.when and where youwantit.”

  详解:推理判断题。本题考查对句子的理解。第六段第一句指出:这一新的现象可以被称为“自我播放”,紧接着说这个词很贴切,因为这一趋势全是关于我一我一媒体——“出发点就是你到底想要什么,你在何时、何地想得到你想要的东西”。

  60.A)。定位:根据题干中的TV remote定位到文章最后一段第一句:Rosen and others trace the beginnings of the iMedia revolution to the invention of the TV remote,which marked the first subtle shift of media control away fax)m broadcasters and into the hands of the average couch potat0.

  详解:推理判断题。本题考查对段落的理解。最后一段第一句指出,电视遥控器标志着媒体的掌控权从广播者手里转移到普通电视迷手里的第一个微小改变,由此不难推断出电视遥控的出现使人们或多或少地拥有了媒体的掌控权,A)与此相符,故为答案。文中虽然提到了电视频道的增加和互联网的发明,但并没有说明原因,因此B)“遥控器使人们能够接收到更多的频道”和C)“导致了20世纪90年代互联网的发明”没有依据,故排除;

  D)“使电视迷的生活更加方便”,根据常识来说并没有错,但这并不是文中所讲的电视遥控的重要性所在,故排除。


标签 2014年12月英语六级仔细阅读 3g.bigear.cn 用手机随时随地学英语
分享